Sigi en Femke in Suriname!

Hoedje van papier

Hey! Ons eerste berichtje vanuit Zuid Amerika!

We hebben ons net helemaal geïnstalleerd in ons appartementje en ervoor gezorgd dat het er wat gezellig uitziet. We zijn doodop en kruipen zo dadelijk in ons bedje (Belgische tijd is het 4.40; hier 12.40)

Het afscheid op Schiphol was even moeilijk maar we hebben het niet te lang gerokken zodat het kort maar krachtig was. We hebben ons dan op een bankje gezet om even te bekomen. Om half twaalf mochten we door de bagagecheck (wel wat anders dan in Zaventem, handen boven het hoofd, voeten uit elkaar en scannen maar) en daarna konden we aan boord. We zijn pas opgestegen om 13.00h.

Onze plaatsen in het vliegtuig waren echter al ingenomen. En terwijl de sterwardes checkt wat er gaande is hopen wij stiekem dat we een upgrade krijgen naar businessclass; Jammer genoeg hebben we te maken met de Surinaamse familie Flodder die denkt zich alles te kunnen permiteren. Wanneer we dan eindelijk op onze plaatsen zitten beginnen we aan onze vlucht van 8 uur en 45 minuten.

Tijdens de vlucht kunnen we genieten van een aantal films, de één al beter dan de andere (Eagle eye versus High school musical). En met een plaatselijke candit camera lag heel het vliegtuig strijk, eerst hadden we niet door met wat ze nu juist aan het lachen waren omdat we het programma niet aan het volgen waren. De familie Flodder bleef ons ondertussen amuseren met een blijtend en schijtend kind. Niets was goed genoeg voor deze familie die duidelijk boven hun stand leefden.

Na een lange vlucht over de oceaan komen we dan eindelijk boven land. Welk land? Niets te zien zo blijkt door de dikke laag wolken. Regenwolken! Af en toe zien we een glimp van bruin water , groene bossen, rode wegen, bauxietvlaktes,... We vliegen boven Paramaribo maar zien er helaas niets van. Wanneer we landen is het 25°C maar worden we verwelkomt met een tropische regenbui (tot op dit moment is het nog niet opgehouden).

De steward maakte tijdens het uitstappen reclame voor het Surinaamse (regen)hoedje van (kranten)papier. Wij wagen ons zonder hoedje buiten het vliegtuig en worden bevangen door de warmte. We zweten ons te pletter. Na een fikse wandeling tot aan het luchthavengebouw moeten we aanschuiven voor onze stempel. We staan er niet slecht voor, ergens halverwege de rij. Na een half uur staan we ineens achteraan?! Hoe dat komt? Geen flauw idee!

Werner en Werner (vrienden van Ed van het appartement) staan ons op te wachten met de pick up. De koffers moeten achteraan in de laadbak, gelukkig spannen de mannen er een zeil over tegen de felle regen. Achteraf gezien was dit niet voldoende, een groot deel van onze spullen is nat. We rijden aan de linker kant van de weg. Eén lange weg richting stad, met enorm veel winkels, fruitkraampjes, wandelende en fietsende mensen, en een ongeval...

Werner toont ons vanuit de wagen een aantal belangrijke winkels, voorlopig hebben we nog niet zo'n goed oriëntatiegevoel. Ook rijden we langs de chinees voor eten, we hadden echter niet zoveel honger en dus staat dat nu in de koelkast.

Nu gaan we slapen onder ons muskietennet (dat we na lang proberen tegen het plafond gekregen hebben). We voelen de muggen al bijten! Morgen zullen we, voor onze lunch met onze prof,nog een aantal fotootjes posten van onze eerste dag!!!

Tot de volgende!

Kleen (tante Femke)

Hoi meiden,
Vlug even uit bed en kijken of jullie al iets geplaatst hebben en ja hoor er staat al iets vanuit het stekje van waar jullie 5 weken zullen logeren. Jullie zullen inderdaad wel moe zijn , maar jullie zijn er zonder kleerscheuren geraakt Allez dan wel met wat natte maar na regen komt zoneschijn ! Kruip nu terug in mijn bed want is hier nog maar zondagmorgen 6u en dat is wat vroeg om er uit te blijven.
Groetjes en tot de volgende
Kleen ( en natuurlijk ook van onze va)

Kelly

Ahoi girls!

Blij te horen dat jullie veilig en wel zijn aangekomen op jullie bestemming. Veel nieuwigheden heb ik voor de moment niet te vertellen, buiten dat mijn mama heeeeel blij is met mijn gekozen prijs van de quiz ;-) ze gaat de dvd zeker de maandag bekijken.

Zou zeggen veel lunchplezier met de Prof en tot de volgende he (zal een van de dagen eens kijken of ik die skype kan installeren op mijn pc)

Heel veel groeten
Kelly

Frank (papa femke)

Hoi, ik heb Flodder altijd al geweldig gevonden, maar een aflevering van 8h45 minuten is er misschien wel wat over. Na een paar dagen raak je aan die tropische vochtigheid wel gewend. Ik hoop dat de natte spullen droog geraken, anders...shoppen maar.
Tot op de skype.

Ingrid en Leo

Hallokes,
Zijn wij content dat jullie goed aangekomen zijn, zeg !
Wij kregen er op de duur bijna zelf stress van...
Tenslotte ben jij wel de vaste babysit van onze kinderen hé Femke.
Grapje hoor.
In ieder geval wensen wij jullie een hele leerrijke en gezellige periode waarover jullie later (als jullie oude bomma's zijn) zeggen : "Amai, dat wij dat hebben kunnen meemaken...".
Heel veel groetjes, en carpe diem !

Leo, Ingrid, Yeppe, Tyas, Flynn

jana truyts

hoi Femke ik ben het jana
ik doe de groeten van jasper,cindy,david.
en ook van de moe en de va (tane Virgenie en nonkel Peke) .en doe jij ook de groeten aan Sigi
tot nog eens.
groetjes en nog veel plezier
jana.

Lut

Hallo meisjes,blij dat jullie goed zijn aangekomen!
In gedachten ben ik met jullie meegereisd,dat is ook al iets hé?
Beter natte bagage dan geen!
Op foto ziet het appartementje er wel gezellig uit.Nu maar hopen dat de mensen waarmee jullie moeten samenwerken goed meevallen en dan kunnen jullie erin vliegen.
Kijk al uit naar een volgend berichtje!
Lieve groetjes,Lut

Marijn

Hoi beiden,

Het is leuk jullie verhalen te lezen, al is het als buitenstaander moeilijk te bevatten hoe het daar is... Waarschijnlijk is het ook voor jullie echt overweldigend!
Geniet in elk geval maar van al die indrukken en ervaringen...

groetjes
Marijn

Chris Miseur

Hey Sigi en Femke, jullie genieten nu hopelijk van een goede "nacht"rust, om er dan morgen echt aan te beginnen. Het was blijkbaar al een avontuurtje op zich om daar te raken. Ik wens jullie succes bij jullie werk de volgende vijf weken en hoop dat er tijd overblijft om wat van de cultuur en het leven daar wat op te snuiven. Groetjes, t. Chris

Sofie

Hey girls!!

Fem, zalig die foto's me da rose petje :D uw zus mailde die, echt super grappig!

ik lees hier net da het allemaal goed gaat ginder me jullie en da gullie goed gearriveerd zijn, gelukkig ;)!
hier ook zo'n twintig graden maar wel stralende zon ipv die regen bij jullie! (nee nee grapje natuurlijk, nog altij hetzelfde weer as de voorbije dagen ze, af en toe regen ma vooral koud dus... ik duim voor de zon voor jullie voor morgen!)

ah ja Fem, laat jij nog iets weten ivm uw nieuw gsm-nummer ofzo tegen dinsdag zoda ik iets van uwe uitslag kan laten weten? spannend eh ;)

ik mis jullie al!!!!!!!!!
dikke kus

Han

Hallo,

Ik was zaterdag blijkbaar een beetje te laat om nog iets via de telefoon te melden, maar dit gaat natuurlijk ook. De eerste ervaringen lijken misschien een beetje raar en vooral nat, maar ik hoop dat de rest van het verblijf niet in het water zal vallen.
In ieder geval nog veel succes en geniet er ook van!

Veerle, Wim en Kamiel

Hoi Sigi (en Femke),

Van Jan en Ria kregen we 't adres van jullie blog door.
We zijn mee benieuwd naar de ervaringen van twee Vlaamse studenten in zo'n andere cultuur!
Jullie eerste verslag leest zo vlot dat 't doet uitkijken naar meer van dat!
Geniet volle bak!
Groetjes!

jan, ria

hoi meisjes,
wij zijn in gedachten heel veel bij jullie, en het was dan ook erg fijn al zo'n uitgebreid verslag en foto's te krijgen van jullie vlucht en aankomst. Grappig verhaal... maar bovenal vinden we het fijn dat het jullie goed lijkt te gaan. Geniet verder met volle teugen, we kijken uit naar verdere verhalen.