Bingo
Vanmorgen werden we met de taxi opgehaald om naar de Anton de Kom universiteit te gaan. Vanaf volgende week zullen we dit traject met de fiets moeten doen aangezien Mhr. Denissen zaterdag weer richting België vertrekt. Na de lezing van Mhr. Denissen over Woningbouw in België hebben we een presentatie gegeven (waar we dus tot 2h 's nachts aan gewerkt hadden). De presentatie was een selectie van 8 percelen uit de oorspronkelijk 60 onbebouwde terreinen. In overleg met Tjander (architect) en Martinus (decaan) zijn we tot 4 percelen gekomen. Twee kleine en twee grote telkens gelegen in en buiten het monumentale gebied van de stad.
Vanaf maandag kunnen we ons dus samen met de Surinaamse studenten in de opdracht smijten. Jullie lezen het goed, pas vanaf maandag! Want morgen gaan we op uitstap voor 1 dag. We gaan een tour per boot en bus doen naar Commewijne (de rechteroever van de Suriname-rivier), waarbij we dolfijnen hopente zien enwe bezoeken fort Amsterdam, plantages en een klein strandje. Vandaag hadden we ook Hichamaan de telefoon (in het Oost-Vlaams). Zijn contactgegevens hadden we gekregen via Sigrid. Hij organiseert dit weekend een tweedaagse tour, boottocht, wandeling, slapen onder onze klamboe,... We zaten dus met een dillemma! Drie dagen na elkaar op uitstap?! We hadden oorspronkelijk een veel rustiger weekend voor ogen, bezoekje aan fort Zeelandia, de stad nog wat verkennen,... Uiteindelijk hebben we dan toch beslist mee te gaan. Het was nu of nooit. Morgen krijgen we wellicht meer info over de tour.
De komende dagen zullen wewaarschijnlijk de blog een beetje verwaarlozen. Morgenavond zijn we gevraagd (door Stef De Ridder) om naar de Zanzibar (een uitgaansplaats)te komen. Hij vertrekt zelf ook zaterdag weer naar België maar wil ons graag voorstellen aan enkele Belgen. We weten nog niet of we daar nog fut voorzullen hebben gezien ons druk 'verlengd weekend' maar we zullen zien!
We gaan dus nu slapen want het zullen nog drukke dagen worden! Vandaag hebben we trouwens ook de 'Bingo' pizza gevonden! Zalige pizza's!
Slaapwel! Of bijna goedemorgen voor jullie! Toedeloe!
Hoi meisjes,
Mijn reacties op jullie blog zal de komende dagen ook wat later zijn, want is weekend en dan sta ik zo vroeg niet op. Zg wat gaab jullie op die 4 plekken ontwerpen ? Kan er misschien een hotel bij waar jullie Belgische fans af en toe in de toekomst eens naar toe kunnen ?
Maak er vandaag een "dolfijnen" dag van en geniet van een super weekend.
daaaag
Kleen
Goed dat jullie de uitstapjes meepakken, 't is inderdaad nu of misschien nooit meer. De komende dagen kan je het dan misschien wel wat rustiger aan doen. Doe de groeten aan Stef van mij als je hem mocht zien.
Probeer toch af entoe wat nieuws en foto's te laten verschijnen op de blog, want iedereen kijkt daar naar uit. Tot Skype!!!
Dag meisjes,
Schitterend toch, dat jullie de kans krijgen meer van het land te zien en uitstapjes te maken! Geniet er volop van, 't zal waarschijnlijk vermoeiend zijn maar mooie, avontuurlijke, ontspannende dingen geven ook veel energie. Ik kijk al uit naar de verhalen!
Hallo meiskes,
Er blijkt nog veel werk in 't verschiet.Daarom:stel niets uit en neem elke gelegenheid te baat om uitstappen te doen,op uitnodigingen in te gaan,... Als gewone toerist krijg je zulke mogelijkheden niet.
Trouwens na een goeie ontspanning kan je eens zoveel werk verzetten.Geniet ervan!
(Bomma heeft gesproken)
Hey Femke,
Ik heb ke mailtje deze morgen ontvangen. Ik begrijp best dat jule met zo'n druk programma voor dit weekensdniet veel tijd zullen vinden om jullie blog aan te vullen. We lezen het daarna wel . Amuseer julle en geef oren en ogen maar de kost.
Grtjes
Kleen
Hallo Femke en Sigi,
Hier ben ik weer
en schrijf nog een paar regels neer.
Hopelijk zijn jullie al gewend
aan die rare muskiettent.
Aanpassen is immers overal nodig
en wegwijs raken vast niet overbodig.
Geniet van de natuur met vole teugen,
want deze tijd zal jullie vast lang heugen.
k Ben zeker dat het ook vlot zal verlopen,
als jullie met het echte werk aanknopen.
Dan vliegt de tijd wellicht als een komeet
en keer je terug... eer dan je 't weet!
Groetjes
Va
Hallo!
Groot gelijk dat jullie meegaan op die uitstap. Geniet er maar van, 't is een unieke kans!
't Blijft trouwens geweldig om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken...
Geniet maar goed van het (verlengd) weekend, wij wachten hier, in het ijskoude België (waar momenteel zelfs Dikke-Truiendagen worden georganiseerd om het enigszins warm te krijgen), vol ongeduld op jullie verhalen (en de foto's)...
Groeten
Marijn
Helaba,
We gaan eerlijk zijn Femke en Sigi,
Hoe meer we over jullie verhalen en plannen lezen, hoe jaloerser we worden.
Dus stop er nu maar mee. Vooral de foto's in het stralende zonneke daar, zijn een doorn in ons oog...
Maar eerlijk gezegd, genieten wij voor de volle 100% mee van jullie reis dankzij jullie toffe, trouwens heel plezant geschreven, verhalen.
En voor we afsluiten : Is er daar morgen niet eentje jarig ? Een hele dikke proficiat voor Femke. Geniet van je dagje en hopelijk hebben ze daar in Suriname ook zalig lekkere taarten...
Ingrid en Leo
Hey Femke,
Ik ga je nu al een dikke proficiat wensen voor je verjaardag morgen, dan kan ik dat al niet vergeten .Hopenlijk kan je hem toch een beetje vieren,al was het met een lekkere coctail als er geen taart voorhanden is(beide mag ook natuurlijk)
Maak er voor de rest nog een leuke ervaring van(je collegaatje ook natuurlijk)
Groetjes Tania
Hé Femke,een hele dikke proficiat voor je verjaardag!Jullie zullen vandaag toch tijd moeten maken om dat te vieren...op een terrasje,in 't zonnetje,met een lekkere...,ja, dat vraag je best aan jullie barman!
Genieten maar!