Sigi en Femke in Suriname!

Banana Drama

Deze morgen zijn we vroeg opgestaan. We hadden met onze Surinaamse collega's afgesproken om half negen op onze werkplek. Omdat zij andere afspraken gemaakt hadden zijn we maarop het appartement blijven werken.

Toen ik mijn kamerdeur opendeed was Sigi bezig met het ophangen van slingers en mocht ik eindelijk mijn kaartjes opendoen. We hebben taart gegeten en kaarsjes uitgeblazen. Toen was het weer tijd voor het echte werk. Deze namiddag zijn we de verschillende percelen nog eens gaan bekijken en gaan fotograferen.

Tegen vier uur zijn we naar het ijssalon gegaan voor een coupe 'banana drama', heerlijk! Later hebben we ons geïnstalleerd bij Zus en zo. We hebben heerlijk gegeten en werden we getrakteerd op appaltaart, ter ere van...

Laughing
Eén van de obers heeft ook enkele Surinaamse verjaardagsliedjes opgeschreven, inclusief kussen en een dikke brasa.

In de giftshop van Zus en zo hebben we mooie oorbellen gekocht (mijn kado van Sigi). Normaal zouden we enkele Belgische meisjes treffen om iets te drinken maar we zijn vrij moe (van het weekend) en er wacht ons nog een Sex and the city movie; jaja Sofie speciaal gehouden voor vandaag. Donderdag is een nieuwe Belgenavond gepland, bij Zus en zo (hoe kan het ook anders), ze spelen daar dan een film.

Het was dus een 'geniet van het weer-eten en drinken'-dag! Maar vooral een speciale verjaardag in Zuid Amerika!

Enkele liedjes:

Na wan suma (er is er eentje jarig vandaag)

Na wan suma vejari tidé (2x); Na wan suma, na wan suma, verjari tidé

Da wé go bari wan hoeré g'eng (2x) HOERÉ; Da wé go bari, wé go bari, wan hoeré g'eng

Kon vesteri

a no f'yu koek'a no f'yu sopi (3x) - (Ik kom niet voor je koekjes en niet voor je drankjes)

Ma mi kon vesteri yu- (maar ik kom je feliciteren)

Toedeloe!

<kleen

Fijn te horen dat jullie er met eijn tweetjes een leuke dag van gemaakt hebben en blijkbaar zijn julle ginder al goed gekend bij de obers.
Groetjes en tot de volgende
Kleen

Kelly

Hey girls!!

Blij te horen jullie je draai daar al goed hebben gevonden. Die zonnige foto's beginnen wel wat te steken hoor als ik zo naar buiten kijk naar dat miserweer hier.
Dat de Denissen terug is heb ik gisteren kunnen zien want hij liep weer met zijn hoed op door de gangen van het school :-)

Voor de rest is het hier de normale gang van zaken, dus altijd een leuke afwisseling om jullie verhalen en foto's te lezen/zien.

Doe dat nog goed daar!
En een super dikke smak voor Femke haar verjaardag
HIEP HIEP HOERAAA

Jo

Femke, gelukkige verjaardag!!!! xxx

Sigi en Femke, het ziet er ginder allemaal super uit! Wij zijn van zaterdagavond terug in België en geloof me, het heraanpassen aan het drukke leven, het grijze weer, de takenstorm op school,... is geen lachtertje. Geniet dus met volle teugen!!!

Groetjes, Jo xx

Eddy en Co

Hoi meiden, eerst en vooral Femke een gelukkige verjaardag ( aan een dame vraag je de leeftijd niet he )
Jullie maken ons jaloers met deze mooie foto's hier is het maar triestig regen koud en niks dat op iets trekt
Wat jullie (boot)tocht betreft ik denk dat het daar nog echt van de natuur zoals hij moet zijn genieten is echte genieters.
Aan een goede vriendin en reisgezel heb je toch weer prijs geloof ik het appartement zo versieren en geschenk gekregen een vriendin uit de duizend
De foto' zijn prachtig ik geef 1 tip zie dat je zoveel mogelijk op de foto's zelf staat voor later deze terug te bewonderen.
Ik hoop voor u mamma en pappa dat je met geen inboorling naar huis komt niet dat ik racist ben.
Wat gaat de tijd snel jullie einde nadert al een beetje niet dat ik jullie wil teleur stellen maar 1 ding GENIETEN dat is het woord dat je dagelijks moet gebruiken.
Zo ik wacht met ongeduld op het volgende verhaal en foto reeks
Wens iedereen ginder veel plezier en denk er aan wees steeds VEILIG !!
gr
Eddy