Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachien
Hoi hoi,
Het weekend zit er weer op en ook al laat de opdracht ons nooit helemaal los, nu wordt het weer menens. Zaterdag hebben we (vooral Femke) uitgeslapen, we konden het wel gebruiken. In de namiddag zijnwe het openbaar zwembad gaan opzoeken. Een vijftig meter bad, best wel goed om even te verfrissen. Ook daar kwamen we weer enkele Belgen tegen, onder andere Hilde. Na het zwembad zijn we doorgereden richting Hermitage (het plaatselijke shopping center laten we zeggen). Leuke winkeltjes! Voor het donker rijden we weer richting appartement, daar wordt het appartement naast ons schoongemaakt. Katrien en Geraldine (twee meisjes van de richting stedenbouw) komen namelijk aan met de zaterdagvlucht. Na een kort weerzien kruipen we allemaal in ons bedje. Zij zijn moe van de vlucht en wij van een dagje niets doen.
Gisteren hebben we de wasmachine getest! Echt waar de moeite! Eerst met een darmpje de bak gevuld proberen te krijgen (duurde echt uren, en elk van ons moest een uiteinde blijven vasthouden, eentje aan de kraan, de ander aan de bak. Grappig zicht! Jammer genoeg dus geen handen vrij voor een foto). Het wassen ging wel een stuk vlotter dan de handwas van de voorbije weken. Maar toen wilden we het droogzwieren. Dat deel van de machine werkte dus niet. Dan maar alles afspoelen en met de hand uitwringen. Meer dan een uur zijn we bezig geweest met de was. Resultaat: een frisse geur maar de vlekken blijven, wat wil je, het is dan ook wassen in koud water.
Zondag werd niet helemaal rustdag, we hebben enkele uren gewerkt voor school maar dan voor het gedeelte datwe missen in België, nota's overschrijven enzo. Tegen de late namiddag zijn we met Katrien en Geraldine de stad ingetrokken om hen een beetje wegwijs te maken. 's Avonds wilden we gaan eten in Zus en zo maar dit bleek gesloten te zijn!!! Wat een tegenslag! Dan maar naar 't Vat. We hadden geluk: er kwam een live bandje spelen. En zo werd het een gezellige avond als afsluiter van een rustig weekend.
Zo zou het kunnen eindigen! Maar we vergeten het hoofdstuk kakkerlak. Nadat de taxi ons afgezet heeft aan het appartement maken we ons klaar om te gaan slapen. Plots een kleine kreet van Sigi. De kakkerlak zit voor haar deur maar ze verzekert me dat we er deze keer langs kunnen lopen, hijbeweegt niet. Dan zien we dat hij half plat is! Paniek! Zitten we zo dadelijk met honderden kakkerlakken? (cfr. verhaal platte kakkerlak die zich voortplant). Toch maar alles buitenvegen, vloer en schoenen opkuisen en even googlen. Eén feit is zeker; hij zit niet meer binnen!
Tot de volgende!
Hey Fem & Sigi!
Leuke, spannende verhalen weeral! (Die kakkerlak doet me denken aan die filmen met die beesten die zich voortplanten in grote hoeveelheden; cfr arachnofobia) ;-)))
Hoe is het weer daar nu? Op de foto's te zien een zonneke, maar hoeveel graden?
Mis je ons nog? Of zou je het ni erg vinden wat langer te blijven? ;-)
Enneuh: Jullie gaan verdikken!!! :p Die cocktails, ijsjes, pizza's,... manmanman! ;-) Ni te doen; Ze zien er altijd wel SUPER lekker uit!!! :-)) Maakt ge die (ijsporties/cocktails) in Frankrijk eens na Fem? :p
Lieve groetjes
Nathalie
Zal mijn kijkschema naar jullie blog moeten aanpassen , de verhaalltjes verschijnen wat later.
Heb hier ook nog een was van de karnaval zal hem opsturen dan kunnen jullie die ook doen, is blijkbaar een hele belevenis.
Goed dat jullie dat beest buiten gekregen hebben want dacht al binnen een week of drie stapt het hier uit een valies.
De ijsjes en coktails zijn inderdaad wel verleidelijk !
Grtjes
Kleen
Joooehoe meiden!
Lap hé, ik ben al vervangen als zwempartner ;) nee, mopje hoor, zie maar dat je in form blijft, want ik ga woensdag ook "trainen" :). Ik heb hier juist (vanop mn stage) een serieuze inhaalsessie ingelast en ben nu helemaal bij met jullie verhalen. Klinkt tof allemaal! Geniet er nog maar met volle teugen van. Nog een nieuwtje: Ik ben zonet toegelaten om van de zomer een maand vrijwilligerswerk te gaan doen in Thailand samen met Joke: Overdag Engelse les geven aan de kindjes in verschillende scholen. We verblijven er in een weeshuis, dus ook daar zullen we wat werk met de kindjes moeten/mogen verrichten. Er mochten maar 7 kandidaten mee en we zijn er dus bij!! fantastisch hé. Minder fantastisch nieuws op relationeel vlak, maar meer daarover via privatere media ;)
Groetjes en massa's liefs,
Marjan
Jullie zien er gelukkig nog niet afgepeigerd uit!Dat jullie op tijd en stond moeten genieten,hoef ik (als ik de foto's bekijk)niet te vertellen.Dat zijn wel ijsjes om u tegen te zeggen hé!Maar ja,door te gaan zwemmen,wordt het evenwicht bewaard!Houd er de moed maar in,jullie zitten bijna in de helft.
Lieve groetjes.
Het wordt daar leuker en leuker: Alida ontmoeten, op kakkerlakken jagen, fluiten als een man,... Maar ik zie dat jullie toch ook goed aan het werken zijn, zodat wij hier niet te jaloers worden ;)
Geniet toch maar goe van de ijsjes, de mooie natuur, het lekkere eten en het zwemmen!
liefs
xxx
P.s: Sigi, zie da ge ni bruiner wordt dan ik e :D
Na het weekend in de Ardennen te zijn geweest verloopt de "Grote was" hier gelukkig veel vlotter. Moest even wat bijbenen om terug op te hoogte te zijn. Nog veel plezier.
Mams x
Hallo meiden,
Goed geslapen nu die kakkerlak het huis uit was ?
Ik kijk al uit naar jullie volgende presentatie de vrijdag.
Hopelijk komt er nu wat meer volk. Acht uur is nu wel al vroeg om daar gewassen en gestreken naar jullie presentatie te komen kijken. Of is dit uur jullie opgelegd ?
Ik wens jullie nu al een goede nachtrust ook al is het ginder nog maar een uur of 5 , maar mijn bobijntje is voor vandaag af Voel me niet zo best , waarschijnlijk een nieuwe verkoudheid of wat griepachtig. Maar is goed slapen zal al veel oplosen hoop ik.
groetjes
Kleen