'Wacht-e-bekke' op den taxi
Hoi allemaal,
Het is weer eventjes geleden, maar we willen jullie (ondanks het werk voor de ultieme deadline) niets onthouden van onze belevenissen.
Donderdag 5 maart
Donderdagavond zijn we dus naar Havana Lounge geweest. Toen we aankwamen was het salsa-time. Echt leuk om te zien (van aan de zijlijn :-)). We kunnen het het beste omschrijven als een scène uit 'Dirty dancing 2'. Mannen en vrouwen wisselen van partner op zoek naar de beste combinatie. Er is altijd wel een koppel dat er uitspringt, het showkoppel zeg maar. We wiegen een beetje mee met de heupen maar verder komen we niet.
Na een beetje rust op het terras met zicht op dé brug, is het rond één uur aanons. Belgen en Hollanders stromen toe en al gauw is het wringen op de dansvloer. Rond half drie houden we het voor bekeken. We hebben wel geen presentatie maar om half tien worden we toch verwacht voor een gesprek met Tjander en Martinus. Maar het was een belevenis die we toch niet mochten missen.
Vrijdag 6 maart
Na een korte nacht staan we dus paraat op onze werkplek. Samen met de Surinaamse meisjes wachten we terwijl we de laatste aanpassingen maken aan onze tekeningen. Omdat na twee uurnog niemand is komenopdagen, gaan we maar weer weg. Jammer dat we geen extra feedback meer hebben maar we hopen dat het ons zo ook wel lukt tegen vrijdag.
In de namiddag gaan we nog de stad in voor een korte shopronde en 's avonds gaan we samen met Katrien en Geraldine eten bij 'Zus en Zo'. Om de werkweek af te sluiten gaan we nog langs Zanzibar voor een heerlijke cocktail en we drinken op de verjaardag van Sigi haar mama.
Zaterdag 7 maart
We trekken weer richting stad (met de bus) op zoek naar een hangmat. Bij de Jeruzalem Bazaar hebben we veel keuze en ze kosten hier in Suriname echt geen geld. Op onze terugweg passeren we nog even langs de markt. We trotseren de drukte, de geur van vis en de opdringerige mannen. Even wat fruit kopen en dan weer richting appartement.
In de namiddag zouden we langs de Zoo gaan maar door het slechte weer en de computercrash van Geraldine stellen we dat even uit. Hopelijk komt dat er nog van deze week. We besluiten langs te gaan bij het 'pannenkoeken en poffertjes café'. Keuze uit honderden pannenkoeken. Zoete en hartige of voor wie niet kan kiezen een combinatie van beide. We laten ons eens goed gaan.
Zondag 8 maart
Al vroeg nemen we de bus naar het centrum. Vandaag gaan we naar White beach om nog een beetje kleur op te doen. We passeren langs het onafhankelijkheidsplein waar we normaal zouden kunnen genieten van de plaatselijke vogeltjeswedstrijd. Heel het plein is versierd, er staat een grote tent met allemaal stoelen. Blijkbaar is het nationale Vrouwendag vandaag envinden er allerlei festiviteiten plaats. Geen mannen met vogeltjes vandaag dus. We krijgen het advies volgende zondag terug te komen. We moeten de man teleurstellen, dan zullen er andere vogeltjes ons toezingen op de luchthaven van Schiphol.
Dan maar op zoek naar een bus richting White beach. De Heiligenweg (die normaal vol staat met bussen) ligt er verdacht leeg bij. We zien de bui al hangen maar informeren toch even bij het loket. Inderdaad, op zondag rijden er slechts twee bussen, één 's morgens, die al vertrokken isen één 's avonds. Dan zullen we een taxi moeten bellen. Die is wel 8 keer duurder dan de bus maar we moeten en zullen op White beach geraken.
Ter plaatse huren we een hutje want onderweg is het immens hard beginnen regenen. Onze dag dreigt in het water te vallen maar we zetten ons gezellig onder de hut en spelen een spelletje Kolonisten. Rond de middag wordt het dan toch droger en de zon breekt door de wolken. We spelen al onze kleren uit, smeren ons in en placeren ons op onze handdoeken in de zon. Na tien minuten vluchten we in het water, zo warm is het. Even doen we het wat voorzichtig en vragen we ons af of de netten werkelijk de piranha's tegenhouden. Maar we wagen het erop.
Na enkele uurtjes zon verschijnen de donkere wolken weer. We begeven ons naar de plaatselijke bar en wachten daar tot het tijd is om naar de bus te vertrekken. Rond zes uur zou er nog één bus passeren, die willen we zeker hebben. We zorgen dat we tegen half zes aan de bushalte staan en de man aan de inkom verzekert ons dat de bus nog niet langsgekomen is. Het is ondertussen nog niet opgehouden met regenen. Met z'n vieren op een rij staan we te schuilen onder een klein afdakje. Telkens als er een bus voorbij komt hollen we naar de straat en zwaaien we uitbundig met onze armen. Tevergeefs, allemaal bussen van de privémaatschappij, die op zondag geen mensen vervoeren. Dan maar weer wachten op die ene bus van de nationale vervoersmaatschappij.
Verschillende 'Johnny bakken' stoppen en willen ons maar al te graag een lift geven. Nee dank u, we wachten op de bus. Een Hollander stopt en vraagt of we op de bus wachten. Hij vreest dat die niet meer komt. Hij had ons wel een lift willen geven maar moest verder richting binnenland, de verkeerde kant op. Dan stopt er een busje en de chauffeur verzekert ons weer dat er geen bus meer komt maar wil ons voor 90 SRD (3,5 SRD = 1 euro) wel afzetten in de stad. We besluiten dan maar een taxi van 80 SRD te bellen. We staan ondertussen al een uur te wachten langs de weg, maar nu weten we ten minste zeker dat we binnen een half uur vervoer hebben.
Om de tijd te doden zoeken we naar gemeenten in België die nog iets anders betekenen, zoals Zolder, Meer, Laken,... Een heel toepasselijke: Wachtebeke of anders gezegd 'Wacht e bekke'. Nog even wachten en dan zou de taxi er zijn. Na een uur bellen we hem. Door de enorme regenval heeft hij een omweg moeten nemen maar hij is bijna bij ons. Na twee uur wachten stappen we dan eindelijk in de taxi riching stad...
Het regent verschrikkelijk hard. Tot nu is het nog steeds niet gestopt. Straten staan blank. Het weerbericht voorspelt niet veel mooi weer meer. Maar vanaf zaterdag (onze vertrekdag) wordt het hier zalig warm en veel zon. Beetje frustrerend maar ook wel goed dan kunnen we nog goed doorwerken.
Groetjes!!!
Hop naar de eindmeet meisjes !
Hoop dat de zon jullie van de week toch nog een beetje goedgezind is, zodat jullie nog wat kunnen bijkleuren, want eens in Belgenland zal het er vlug weer af zijn.
Deze morgen lag er zelfs sneuw toen ik naar Brussel reed.
Tot de volgende !
Kleen
Hallo meisjes !
O, wat een frustratie,
ik heb helemaal geen inspiratie !
Ik weet nauwelijks iets te schrijven
en 't zal dus bij deze paar regels blijven.
Hier komt ten andere mijn slot reeds aan :
moge daar in Suriname alles naar wens gaan !
Groetjes
Va
hier ben ik dan terug 5keer goede keer ik ben nog maar een kleuter op de pc maar daar gaat verandering in komengenoeg gezaagt ik heb wel elkekeer genoten van jullie brieven en fotoos en ook van je uit gaan sleven we gaan nu ook naar zis en zo maar geniet nog van je laatste dagen en vooral van de zon maar breng ze maar mee de zon ik zal ook blij zijn dat het lichtje aan de overkant terug brand dikke knuffel van ons
ik zal nu nog eeneven iets laten weten ludo is aan kaarten en ik wil nog eens proberen of hij weg wil zondag zal de zon schijnen wand ikvind dat je deze week regen genoeg heb gehad maar taxi rijden is ook is iets anders he uwe taxi staat aan de deur op u te wachte hier was het vandaag zonnig maar koude wind lopke is mij even helpen maar femke en sigi je mag nog niet naar punten en komma zoeken ik ken mijn toetsenbord nog niet goed meisjes genieten nog tot zzzzz maria
De laatste loodjes zullen nog even heel zwaar wegen maar eens jullie zo ver zijn is er misschien nog een beetje tijd over om te genieten en met een laatste positieve kijk op Suriname terug naar Belgenland te komen.
Bedankt voor jullie mooie verhalen. Zo kwam ik ook een beetje meer te weten over ons Katrien en Geraldine daar.
Geniet van de laatste dagen en een fijne thuiskomst in
Belgie. Wij moeten hier nog 5 weken wachten op onze meisjes.
groetjes
Nog heel eventjes en de eindmeet is bereikt!Voor mij,als buitenstaander,is de tijd voorbijgevlogen.Ik kan jullie verzekeren dat ik de reisverslagen en foto's ga missen.Brei nog een mooi eind aan jullie verblijf in Suriname!Tevens wens ik jullie een behouden terugreis!Vele lieve groetjes.
Hey girls,
Vandaag nog even flink doorgeven zodat het morgen een laatste schitterende presentaties wordt. Daarna nog wat genieten van de laatste uren en dan afscheidnemen van jullie buurmeisjes Geraldine en Katrien. Wens deze twee laatste van mij ginder nog een fijn verblijf en ik ga proberen van de komende weken hun blog nog wat op te volgen.
Groetjes en onze duimen staan al omhoog voor morgen!
Va en Kleen
het laatste zwoegen voor de eindpresentatie, uit ervaring weten we dat jullie dit zeer gedreven en sterk kunnen, dat jullie eindresultaat ernaar mag zijn!
nadien nog goed genieten met de overburen, ik wens hen nog een leuke tijd toe in suriname.( en nieuwe lieve overburen!)