Holi Phagwa
Hoi allemaal,
Eén van onze laatste berichten uit Zuid Amerika. Zaterdagavond nemen we alweer het vliegtuig richting België. Maar eerst hebben we nog andere dingen aan ons hoofd. We zitten hier letterlijk en figuurlijk te zweten. Morgen is het onze eindpresentatie. Sinds maandag zijn we hier weer volop mee bezig. We hebben nog veel werk en het zal waarschijnlijk nachtwerk worden.
Af en toe is er ook tijd voor een beetje ontspanning. Maandagavond filmpje zien bij de buren, dinsdagavond samen Roti eten engisterenmiddag overheerlijke pannenkoeken bij de geweldige buren! 'sAvonds zijn we nogeven de stad ingetrokken voor een heerlijke cocktail bij Zanzibar. Eigenlijk hadden we gehoopt nog wat te kunnen genieten van de festiviteiten. Gisteren was het namelijk Holi Phagwa, het nieuwjaarsfeest van de Hindoestaanse gemeenschap, waarbij het de gewoonte is elkaar te begooien met gekleurd poeder. Regelmatig kwamen er aan ons appartement wagens voorbij gereden met achterin mensen die helemaal vol kleur hingen. We hadden daarom onze voorzorgen genomen en slechte kledij aangedaan maar er waren jammer genoeg geen feestvierders meer te zien.
We willen naast onze deadline halen ook nog graag een aantal dingen bezoeken in de stad, zoals de zoo en het fort. Eigenlijk schandalig dat we dit laatste nog niet gezien hebben, want het is gelegen over onze werkplek. Morgen gaan we na de presentatie nog zoveel mogelijk proberen te doen. Veel slapen zullen we hier in Suriname dus niet meer doen maar dat halen we wel in op het vliegtuig.
Het weer is nog steeds niet verbeterd met als gevolg dat de straten blank staan (foto's volgen, zie ook op de site van Katrien en Geraldine). Regelmatig een tropische regenbui. Onze was van maandag hangt nog steeds te drogen. Ondertussen hebben we (of beter gezegd onze overburen) ontdekt dat de kleine strontjes die we her en der vinden waarschijnlijk van muisjes zijn! Geen gekko's dus. Nog twee nachten braaf onder de klamboe slapen dus en de nachtelijke lawaaihinder van onze huisdiertjes negeren.
We gaan er weer stevig invliegen! Groetjes!
Héél véél succes met jullie presentatie morgen!
Katrien en Geraldine zullen jullie missen , maar wij zullen jullie verhalen en foto's ook missen. We hebben ervan genoten.
Profiteer nog van jullie laatste tropische dagen !
Hoi zus en Sigi
Nog even op de tandjes bijten!
Veel succes morgen!!
Tot zondag!
Toch fijn zulke fijne geburen. Ik heb een voorstel Femke ! IK stort een extraatje en morgen ergens na de presentaitie of eventueel zaterdag nodig je de buurmeisjes uit en ga je samen met Sigi ergens nog een afscheidshapje eten op mijn kosten.
Nog veel werkgenot deze laatste uurtjes voor de presentatie en heel veel succes morgen!
Tot dra
Kleen
Hey buren,
Nog veel werkplezier daar (wij zijn hier ook nog bezig met allerlei taakjes voor de Guy) en tot morgenvroeg op de presentatie!
Veel succes met de presentatie. Als ze in het water valt, heeft dat te maken met de overvloedige regenval moet je maar denken. Maak er het beste van; wees revan overtuigd dat jullie ze zeker iets te vertellen hebben. Wees vooral niet onzeker, maar geloof in je project en verdedig het met vuur. Succes!!!
Het zit erop; het kan niet blijven duren,
ondanks het gezelschap van die fijne buren.
Hopelijk viel de presentatie
ook bij het gehoor wat in de gratie.
Het veldwerlk is nu zo wat gedaan;
en dus komt er nu de huistaak aan.
Want je mag nu echt aan huis beginnen denken,
nu jullie zondag al naar Schiphol zwenken.
Een fijne vlucht om te besluiten
en laat de Vlaamse jongens maar weer fluiten.
Onthou het mooie langs de Surinaamse wegen;
vergeet de kleine frustraties en de soms felle regen.
Dan blijft er vast heel wat over
van dit avontuur en deze tover !
Een behouden thuiskomst
Va
ik hoop dat alles tot een goed einde is verlopen en laat vooral de regen ginder en ik wens jullie een goede vlugt en tot morgen dan zal het lichtje terug branden en de auto zijn stame banden terug lenige het is nu bewolk ik denk dat we nog regen krijgen vandaag gr maria